Αλέξης Σαββόπουλος

Λούις Πάλμα: Κίνηση με το βλέμμα στο μέλλον

Το story πίσω από την πρώτη χειμερινή προσθήκη του Άρη με τον 22χρονο διεθνή winger από την Ονδούρα

Ο Λούις Πάλμα, ο πρώτος παίκτης από την Ονδούρα που θα φορέσει την φανέλα του Άρη, δεν προέκυψε ξαφνικά. Δεν ήταν κίνηση της τελευταίας στιγμής αλλά προϊόν προεργασίας και ενδελεχούς παρακολούθησης του νεαρού ποδοσφαιριστή εδώ και μήνες.

Για την ακρίβεια το όνομα του παίκτη για πρώτη φορά απασχόλησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι μαζί με 2-3 άλλες περιπτώσεις νεαρών εξελίξιμων ποδοσφαιριστών.

Τότε δεν προχώρησε αλλά έκτοτε οι άνθρωποι της ομάδας τον είχαν στο μπλοκάκι τους και τον παρακολουθούσαν στο Απερτούρα της Ονδούρας με την φανέλα της Ντεπορτίβο Ντίβα με την οποία έκανε σπουδαίες εμφανίσεις αφού σε 176 ματς είχε έξι γκολ και μια ασίστ με συνέπεια μετά την περσινή του συμμετοχή στην Ολυμπιακή ομάδα της Ονδούρας στους αγώνες στο Τόκιο, να κληθεί και στην Εθνική ομάδα κάνοντας τις δυο πρώτες του συμμετοχές στα προκριματικά του Μπουντιάλ στους αγώνες με Κόστα Ρίκα και Τζαμάικα.

Ενδεικτικό της φετινής του παρουσίας είναι το εξής. Από τις 29 Δεκεμβρίου έχει αρχίσει ψηφοφορία της ιστοσελίδας «Diez» για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του 2021. Μέχρι σήμερα ο Πάλμα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων με 66%, σε σχέση με τον δεύτερο της λίστας Χαμίρ Μαλδονάδο που έχει συγκεντρώσει 22%.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 17 Ιανουαρίου και ο νέος παίκτης του Άρη είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί για να αναδειχθεί πρώτος. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις έφεραν εσχάτως όπως μαρτυρούν και δημοσιεύματα στην πατρίδα του ενδιαφέρον από ομάδες στην Πορτογαλία. Μπράγκα, Πόρτο και Ζιλ Βιθέντε τον είχαν στο report τους αλλά τελικά τον κέρδισε ο Αρης μετά από διαπραγματεύσεις με την ομάδα του τις τελευταίες μέρες καταβάλλοντας και ένα ποσό στην Ντεπορτίβα για να αποκτήσει την ελευθέρας του.

Τι έχει δει ο Άρης στο πρόσωπο του Πάλμα και αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό του;

Έναν ιδιαίτερα εξελίξιμο ποδοσφαιριστή που τώρα αρχίζει να κάνει το ξεπέταγμά του και έχει μπροστά του σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Κινείται δηλαδή στη λογική της μεσομακροπρόθεσμης επένδυσης εξού και το πενταετές συμβόλαιο που θα υπογράψει.

Ο Άρης ευελπιστεί ότι έχει βρει ένα λαβράκι και δημιουργώντας υπεραξία σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από αυτό της Ονδούρας να αποκομίσει μελλοντικά και οικονομικά οφέλη. Κινείται επίσης στη λογική που υπάρχει να πέσει αισθητά ο μέσος όρος ηλικίας στο ρόστερ (ο Πάλμα σε δυο εβδομάδες γίνεται 22). Κάτι αντίστοιχο προσπάθησε να κάνει και με τον Μοχανάντ Άλι αλλά ο ιρακινός τραυματίστηκε σοβαρά.

Το scouting report του Πάλμα κάνει λόγο για ένα παίκτη που έχει βασικότερο προσόν του την ταχύτητα. Έχει έφεση στο ένας εναντίον ενός, έχει καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις, παίζει κυρίως στο αριστερό φτερό της επίθεσης αλλά μπορεί εξίσου να αγωνιστεί και ως δεύτερος φορ. Αυτό που μέτρησε κυρίως ήταν ότι… πάει στο γκολ.

Πατάει περιοχή και απειλεί όπως μαρτυρούν και τα 19 γκολ σε 52 ματς με την Ντεπορτίβο Ντίβα την τελευταία διετία αν και δεν είναι στράικερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x